Spring over navigation
Bliv elev Adgang til Viggo

Sport skal der også til
på Sædding Efterskole

Du behøver ikke være sportsfanatiker eller superdygtig til en bestemt sportsgren for at gå Sædding Efterskole.

Men sport fylder rigtig meget i vores hverdag og fritid. Og vi ser gerne, at du vælger mindst to sportslektioner om ugen.

Fodboldpiger står i rundkreds på fodboldbanen på Sædding Efterskole

For os er sport både ramme alvor, umanerligt morsomt og livsbekræftende: I høj grad samlende og fællesskab-skabende – ligesom musik er det. Og det vrimler med alsidige sportstilbud i og uden for skoletiden.

Der er noget for dig, der gerne vil nå længere med din sportsgren; dig, der bare gerne vil holde dig i form og dig, der synes, det er sjovt at bevæge sig sammen andre.

Se alle vores sportslige valgfag her:

 

 

Efterskoleelev dribler i en fodboldkamp på Sædding Efterskole

Drengefodbold

Vi elsker at spille fodbold på Sædding, og derfor tilbyder vi mange timers fodbold i ugen. Drengefodbold er to træninger i ugen fordelt på henholdsvis 1,5 time og en time.
Du skal som udgangspunkt ikke have fodboldevner for at kunne være med, men lysten til at lære og udvikle dig som fodboldspiller er vigtig.

Vi prioriterer at træningen skal være seriøs og fokuseret, men samtidig også med fokus på at have det sjovt, mens vi bliver bedre.

Træningerne vil omfatte fokus på kondition, teknik, samarbejde, taktik, kombinationsspil, standardsituationer og generelt fodboldforståelse.

Derudover spiller vi også indendørsfodbold. Det prioriterer vi at gøre om vinteren, men kun den ene træning om ugen. Den anden træning vil hele året forgå udenfor på vores kunstgræsbane.

Vi tager til stævner både i inde- og udefodbold. Og prioriterer at få så mange kampe som muligt i løbet af skoleåret.

Fodbold Extra
Kan du slet ikke få nok af fodbold, og vil gerne have mere fodbold på skemaet, så er Fodbold Extra helt sikkert noget for dig.

Fodbold Extra er et valgfag, som vi prioriterer lidt højere. Læs om Fodbold Extra her

Pige sparker til en fodbold på Sædding Efterskole

Pigefodbold

Pigefodbold er for alle piger, der har lyst til at spille fodbold – uanset erfaring. Her bruger vi tid på at udvikle os som fodboldspillere, og vi vil gerne være seriøse omkring træningen, men også med plads til hygge og fællesskab.

Vi vil træne indendørs i vintersæsonen og udendørs resten af skoleåret. Vi træner med henblik på at deltage i stævner både uden- og indendørs, samt at give gode oplevelser med fodboldkampe.

Pigefodbold er 1,5 time om ugen. 

Fodbold Extra
Kan du slet ikke få nok af fodbold, og vil gerne have mere fodbold på skemaet, så er Fodbold Extra helt sikkert noget for dig.

Fodbold Extra er et valgfag, som vi prioriterer lidt højere. 

Drengehold spiller kamp i volleyball

Volley Basis

Lær at spille det ultimativt smukkeste boldspil!

Der er ingen direkte kontakt med modspillerne, det er megasjovt, og dette valgfag er både for begyndere og øvede. Du kommer til at lære alle grundslagene, teknik, serv, blokadespil og smash. Og træne dem både herhjemme og til stævner.

Volley Basis er en forudsætning for at vælge faget Volley Ekstra.

Volley Extra
Volley Extra er et af de valgfag som vi prioriterer lidt højere. Læs om Volley Extra her

Beachvolley

Her kan du komme ud og få sand mellem tæerne og mærke vinden i håret, imens vi bruger tid på at lære om de taktiske og tekniske dele af beachvolley.

Vi vil bruge tid på at forstå, hvordan vi kan gøre hinanden gode og bedre, samt forstå hvordan beachvolley adskiller sig fra indendørs volleyball.

Der er plads til både begyndere og øvede.

 

 

Efterskoleelev i et spring på Sædding Efterskole

Springgymnastik øvede

Springgymnastik øvede er til dig, der har nogenlunde styr på dine basis-spring og bare er klar til at udfordre dig selv endnu mere og blive dygtigere.  

Vi har egen air-track, som til enhver tid må bruges i fritiden.

Vi lejer os ind i en hal med super gode faciliteter bl.a. springgrav, air-track+ og trampoliner. Til timerne kommer vi til at tage udgangspunkt i elevernes niveau, og bygger ovenpå derfra. Der bliver arbejdet med forlæns- og baglænsroterende (og dobbeltroterende) spring både på bane, trampolin og meget andet.

Valgfaget varetages af en uddannet spring-instruktør.

Efterskoleelev på airtrack på Sædding Efterskole

Springgymnastik begyndere

Har din gamle havetrampolin været flittigt brugt, eller har du bare været vild med at slå utallige kolbøtter som barn, så er springgymnastik sikkert noget for dig.

Alle er velkomne, nybegynder eller øvet, men her på holdet starter vi med basis, så alle kan være med. 

Vi har egen air-track, som til enhver tid må bruges i fritiden.

Til spring lejer os ind i en hal med super gode faciliteter bl.a. springgrav, air-track+ og trampoliner. Til timerne kommer vi omkring de basale spring på bane og på trampolin, både med forlæns og baglæns udgangspunkt. Derudover er der fokus på kropsstyrke, kropskoordination og lidt akrobatik.

Valgfaget varetages af en uddannet spring-instruktør.

Efterskolepiger på ridetur i det fri

Ridning

Kan du lide at være sammen med heste, så glæd dig til valgfaget Ridning.

Vi har et samarbejde med Finderup Efterskole, som ligger tæt på Sædding Efterskole, og valgfaget ridning foregår på Finderup Efterskole. De har en dygtig rideinstruktør - overdækket ridebane og fire heste. De tre af hestene kan rides på. Den fjerde er ikke tilredet, men er en del af flokken.

Der er ingen krav til, hvad du skal kunne på en hest, det lærer du hen ad vejen. Vi vil arbejde med hestene fra jorden, hvor du vil lære hesten og dig selv bedre at kende.

Vi skal også op på hesteryggen, og her vil der være mulighed for at tage det i det tempo, du har lyst til. Der vil også være praktiske opgaver som at vande hestene, en smule udmugning, fejning, rengøring og pudsning af hestens udstyr.

Der vil være en egenbetaling på 60 kr. per gang. Holdet ligger om eftermiddagen én gang om ugen. Der er ridning fra efterårsferien til jul og igen i skoleårets sidste kvartal -  fra påske til mundtlige prøver. I alt ca. 15 gange.

Du skal selv sørge for udstyr, dog kan ridehjelm lånes. Hvis du ikke har rideudstyr, må du gerne ride i jeans og sneakers, men det skal være tøj, der gerne må blive beskidt.

Efterskoleelev spiller badminton i hallen på Sædding Efterskole

Badminton

Badminton på Sædding Efterskole er for alle, der elsker at spille badminton. Du behøver ikke være den nye Viktor Axelsen, men du skal have lysten til at udfordre dig selv og dine badmintonevner. Du vil blive udfordret teknisk og taktisk, forbedre din hurtighed og kondition og generelt komme omkring alle spillets facetter.

Der vil blive arbejdet med nogle forskellige tekniske øvelser som f.eks. benarbejde og slagtræning i form af lege, teknisk træning, småspil og kampe.

Når du har badminton på Sædding Efterskole, skal du øve dig i at spille single, double og mix-double. Vi har valgt at dele træningen op i 2 niveauer, for at kunne tilpasse træningen, så den lige passer til dig.

Badminton begynder

Er for dig, der gerne vil blive bedre til at spille badminton. Vi arbejder med de klassiske slag i badminton. Du skal vælge begynder, hvis du ikke har gået til badminton før

Badminton øvede

Er for dig, der har gået til badmintontræning i en klub eller bare har spillet meget badminton før. Vi kommer til at arbejde med at forbedre dit spil. Vi vil deltage i forskellige turneringer i løbet af skoleåret.

 

 

Efterskoleelev i hopskud i håndboldkamp

Håndbold

Håndbold for begyndere og øvede – her er plads til os alle. Vi lærer en masse forskellige øvelser, får skudtræning, indøver diverse spillesituationer og spiller hæsblæsende kampe mod hinanden. Kom glad!

efterskoleelev til crossfit på Sædding Efterskole

CrossFit

På balkonen i vores hal har du mulighed for at lave CrossFit! Vælg faget og oplev, hvor sjovt og hårdt det er! CrossFit er udfordrende, krævende og effektivt og på mange måder den ultimative træningsform. Det er en kombination af styrke-, konditions- og smidighedstræning, som giver dig en slank, atletisk og stærk krop.

I valgfaget CrossFit kombinerer vi bevægelser fra forskellige sportsgrene som vægtløftning, løb og gymnastik. Vi arbejder ud fra disse 10 træningskriterier: Udholdenhed, styrke, power, balance, smidighed, koordination, speed, stamina, agility og præcision.

CrossFit varierer træningsøvelser og metoder utroligt meget, og det bliver derfor aldrig kedeligt. Du får trænet hele kroppen igennem, og du opnår en god generel fitness. CrossFit er både til dig, som er sporty og stærk, og til dig som er i dårlig form, fordi du kan tilpasse øvelserne til dit eget niveau.

Elev fra Sædding Efterskole løber i gaderne i København til Copenhagen marathon

Marathon

Det er dejligt at løb! Frisk luft! Grønne marker, skov og eng! Fuglesang og et smil på læben... Efter de første 800 m kommer lugten af gylle. Lidt senere får man sidestik og skoene begynder at gnave. Efter 3 km bliver benene tungere af smerte, og det bliver hårdt at trække vejret. Faktisk er det også begyndt at regne lidt...

Når Sæddings marathonhold træner skinner solen ALTID! Men det lugter ind imellem lidt af gylle. Løbetræning på Sædding giver motion og godt humør. Det er sjovest at løbe sammen. 

Vi starter træningen med 4 km, og med en god indsats er du i maj klar til at løbe marathon i København. 42195 meter.

Vi sørger for transport, overnatning og forplejning.
Du klarer startgebyr og de 42 km.

 

Løb

Valgfaget Løb er for dig med ambitioner om konkurrenceløb og for dig, der bare har lyst til at motionere.

Valgfaget omfatter – foruden masser af løbetræning – undervisning i fysiologi, introduktion til forskelligt løbeudstyr, udarbejdelse af dit personligt tilpassede løbeprogram og deltagelse i konkurrencer. 

Sædding Efterskoles pigehold i fodbold løber på græsbanen til træning.

Girls' Sport

Sport for sjov og kun for piger. Her er intet fastlagt program, vi bestemmer helt selv: Aerobic, løb, boldspil, fitness – you name it!

Vi skal bare svede og have pulsen op. Og så er der plads til alle piger uanset form.

Efterskolepiger på fitness på Sædding Efterskole

Fitness Girls

Kunne du godt tænke dig at blive stærkere? Men er du ikke vild med at styrketræne med drengene? Så er Fitness Girls noget for dig!

I faget arbejder vi med forskellige former for styrketræning. Vi prøver at gøre det på en sjov og inspirerende måde, og så er det kun for piger. Vi veksler mellem at arbejde med puls og styrketræning for at blive stærkere og have det sjovt sammen på samme tid.

Efterskoleelev med disc golf på Sædding Efterskole

Discgolf

Discgolf er en sport, der kan findes i flere og flere parker i landet - og også på Sædding Efterskole. Selve spillet minder om golf, bare hvor bolden og køllen er skiftet ud med en speciel frisbee.

Vi skal lære at kaste forskellige typer af kast med forskellige typer af discs. Og så skal vi selvfølgelig spille en masse discgolf på skolens egen bane og på nogle af de andre baner i området.

Elever fra Sædding Efterskole til et adventure race

Adventure Race

Er du klar på at teste din udholdenhed, styrke, teknik, koordination, koncentration og samarbejdsevne inden for flere forskellige udendørsdiscipliner/konkurrencer - så spring på Adventure Race. 

Efterskoleelev gamer til eSport på Sædding Efterskole

eSport

Her tager vi gaming alvorligt, fordi det er sjovt - og for at få et godt fællesskab omkring gaming. Vi skal træne LOL og CS:GO med fokus på strategi og samarbejde.

Vi skal spille mod andre efterskolers hold, og vi spiller for at vinde! Vi vil også tage os tid til at tænke os om: Hvad er godt og skidt ved gaming? Hvordan får man mere af det gode og mindre af det dårlige?

Medbring dit eget gaming gear!

OBS: Vi har ikke gamercomputere, som du kan låne til eSport. Du er velkommen til at medbringe din egen computer og sætte i vores esportslokale, eller have en plads i lokalet og medbringe din bærbare til timerne.

Faget deles op i 2 halvårsfag, hvor vi det ene halvår har CS:GO og det andet halvår har LOL.

Tabata for piger

Kalder alle piger, der ønsker at træne hele kroppen sammen med andre – hvor du udfordrer dig selv og har det sjovt med andre samtidigt.

Tabata består grundlæggende af 20 sekunders meget intens træning efterfulgt af ti sekunders hvile, gentaget otte gange i alt fire minutter. Det gentages med forskellige styrketræningsøvelser med eller uden redskaber.

Ultimate

Holdsport, når det er sjovest! Ultimate er et fremragende holdspil uden direkte kontakt med modspillerne, og det spilles med en frisbee. Det lyder nemt?

Vi træner den særlige teknik og taktik, der skal til for at score point og vinde. Og spiller for at have det sjovt!

Floorball

Sved på panden, blå mærker på skinnebenene og et stort, forpustet smil på læben.

På Sædding spiller vi floorball (nogen kalder det hockey) med rigtigt floorball-udstyr til både markspillere og målmand. Det giver et hurtigt, teknisk og taktisk spil med garanti for sved på panden.

Der er tid til leg, træning af grundslag, snak om taktik og selvfølgelig masser af spil. Er du klar? Sæt i gang!

Flagfootball

Flagfootball minder om amerikansk fodbold, bare uden de hårde tacklinger. Vi dykker ned i playbooken og træner de forskellige kast og løb, som får os hele vejen til end zone. Touchdown!

Efterskoleelev fra Sædding Efterskole står på ski i flot landskab

Ski Extra

Elsker du at stå på ski, eller har lyst til at lære mere om det
– så læs om vores Ski Extra valgfag