Valgfag: Sport - Sædding Efterskole
DSC_0290.jpg

Sport skal der også til

Du behøver ikke være sportsfanatiker eller superdygtig til en bestemt sportsgren for at gå Sædding. Men sport fylder rigtig meget i vores hverdag og fritid. Det fylder næsten lige så meget som musik. Og vi ser gerne, at du vælger mindst to sportslektioner om ugen.

For os er sport både ramme alvor, umanerligt morsomt og livsbekræftende: I høj grad samlende og fællesskab-skabende – ligesom musik er det. Og det vrimler med alsidige sportstilbud i og uden for skoletiden. Der er noget for dig, der gerne vil nå længere med din sportsgren; dig, der bare gerne vil holde dig i form og dig, der synes, det er sjovt at bevæge sig sammen andre.
Se alle vores sportslige valgfag her:

Tjek også profilfagene Fodbold Extra og Volley Extra

Adventure Race
Hvis du er klar på at teste din udholdenhed, styrke, teknik, koordination, koncentration og samarbejdsevne inden for flere forskellige udendørsdiscipliner som cykling, løb og orienteringsløb med diverse overvejelser af fx strategisk karakter, så spring på Adventure Race. Det er hårdt, det er svært, og det er sjovt!

Badminton
Badminton på Sædding Efterskole er for alle, der elsker at spille badminton. Du behøver ikke være den nye Viktor Axelsen, men du skal have lysten til at udfordre dig selv og dine badmintonevner. Du vil blive udfordret teknisk og taktisk, forbedre din hurtighed og kondition og generelt komme omkring alle spillets facetter.

Der vil blive arbejdet med nogle forskellige tekniske øvelser som f.eks. benarbejde og slagtræning i form af lege, teknisk træning, småspil og kampe.

Når du har badminton på Sædding Efterskole, skal du øve dig i at spille single, double og mix-double. I årets løb vil vi deltage i forskellige stævner og vil ydermere spille mod andre ungdomsspillere fra andre efterskoler og klubber. Sidst på året vil du også selv skulle stå for at planlægge og gennemføre en badmintontræning. Dermed får du overblikket - både på og uden for banen.

CrossFit - NYHED 2017
På balkonen i vores hal finder du nu et CrossFit træningscenter! Vælg faget og oplev, hvor sjovt og hårdt det er! CrossFit er udfordrende, krævende og effektivt og på mange måder den ultimative træningsform. Det er en kombination af styrke-, konditions- og smidighedstræning, som giver dig en slank, atletisk og stærk krop.

I valgfaget CrossFit kombinerer vi bevægelser fra forskellige sportsgrene som vægtløftning, roning, løb og gymnastik. Vi arbejder ud fra disse 10 træningskriterier: Udholdenhed, styrke, power, balance, smidighed, koordination, speed, stamina, agility og præcision.

I CrossFit varierer træningsøvelser og metoder utroligt meget, og det bliver derfor aldrig kedeligt. Du får trænet hele kroppen igennem, og du opnår en god generel fitness. CrossFit er både til dig, som er sporty og stærk, og til dig, som er i dårlig form, fordi du kan tilpasse øvelserne til dit eget niveau.

eSport - NYHED 2017
Her tager vi gaming alvorligt, fordi det er sjovt - og for at få et godt fællesskab omkring gaming. Vi skal træne LOL og CS:GO med fokus på strategi og samarbejde, og så skal vi spille mod bl.a. andre efterskolers hold, og vi spiller for at vinde! Vi vil også tage os tid til at tænke os om: Hvad er godt og skidt ved gaming? Hvordan får man mere af det gode og mindre af det dårlige? Medbring dit eget gaming gear!

Fitness Girls
Her er muligheden for at svede igennem og virkelig brænde kalorier af. Den får max. gas til forskellige fitnessvideoer, og vi arbejder med grundtrin i Zumba og med almindelig aerobic. Du kommer til at mærke hver eneste muskel i din krop! Fitness Girls er kun for piger.

Floorball
Sved på panden, blå mærker på skinnebenene og et stort, forpustet smil på læben.
På Sædding spiller vi floorball (nogen kalder det hockey) med rigtigt floorball-udstyr til både markspillere og målmand. Det giver et hurtigt, teknisk og taktisk spil med garanti for sved på panden. Der er tid til leg, træning af grundslag, snak om taktik og selvfølgelig masser af spil. Er du klar? Sæt i gang!

Fodbold Basis
Er du en kommende fodboldstjerne, eller vil du gerne lære at spille fodbold til husbehov og med æren i behold? Dette valgfag er både for begyndere og øvede – der er helt sikkert tid til sjov og leg, og vi lærer en masse grundlæggende øvelser, teknik og taktik. Der bliver masser af spilletid og mulighed for velplacerede spark samt hæder og ære til stævner.
Fodbold Basis er en forudsætning for at vælge profilfaget Fodbold Ekstra.

Girls' Sport
Sport for morskabens skyld og kun for piger. Her er intet fastlagt program, vi bestemmer helt selv: Aerobic, løb, boldspil, fitness – you name it! Og der er plads til alle piger uanset form ;-)

Håndbold
Håndbold for begyndere og øvede – her er plads til os alle. Vi lærer en masse forskellige øvelser, får skudtræning, indøver diverse spillesituationer og spiller hæsblæsende kampe mod hinanden. Kom glad!

Løb
Valgfaget omfatter – foruden masser af løbetræning – undervisning i fysiologi, introduktion til forskelligt løbeudstyr, udarbejdelse af dit personligt tilpassede løbeprogram og deltagelse i konkurrencer. Det er for dig med ambitioner om konkurrenceløb og for dig, der bare har lyst til at motionere.

Sport & Motion
Er du ikke til en bestemt form for sport? Eller vil du bare gerne prøve lidt af det hele og måske komme i bedre form? I Sport og Motion bruger vi en del tid på de klassiske sportsgrene, men vi vil også dyrke nye og muligvis endnu helt ukendte sportsdiscipliner ;-)

Ultimate
Holdsport, når det er sjovest! Ultimate er et fremragende holdspil uden direkte kontakt med modspillerne, og det spilles med en frisbee. Det lyder nemt? Vi træner den særlige teknik og taktik, der skal til for at score point og vinde. Og spiller for at have det sjovt!

Volley Basis
Lær at spille det ultimativt smukkeste boldspil! Der er ingen direkte kontakt med modspillerne, det er megasjovt, og dette valgfag er både for begyndere og øvede. Du kommer til at lære alle grundslagene, teknik, serv, blokadespil og smash. Og træne dem både herhjemme og til stævner.
Volley Basis er en forudsætning for at vælge profilfaget Volley Ekstra.

Se også de andre kategorier af valgfag:

Musik

Kunst & Håndværk

Sprog & Teori

Natur og Teknologi

Profilfag

 

Efterskole er mere end undervisning, det er også fællesskab i fritiden og overraskende oplevelser i weekenderne!

 

Premiere på Musical
25jan
Kom og se årets musical "Ronja Røverdatter". Efter en hel uges arbejde med dram…
0004
Alle passer ind - uanset hvem du er, eller hvor du kommer fraLærke Roager Christensen '14/'15