Valgfag: Sport - Sædding Efterskole
DSC_0155.jpg

Sport skal der også til

Du behøver ikke være sportsfanatiker eller superdygtig til en bestemt sportsgren for at gå Sædding. Men sport fylder rigtig meget i vores hverdag og fritid. Det fylder næsten lige så meget som musik. Og vi ser gerne, at du vælger mindst to sportslektioner om ugen.

For os er sport både ramme alvor, umanerligt morsomt og livsbekræftende: I høj grad samlende og fællesskab-skabende – ligesom musik er det. Og det vrimler med alsidige sportstilbud i og uden for skoletiden. Der er noget for dig, der gerne vil nå længere med din sportsgren; dig, der bare gerne vil holde dig i form og dig, der synes, det er sjovt at bevæge sig sammen andre.
Se alle vores sportslige valgfag her:

Adventure Race
Hvis du er klar på at teste din udholdenhed, styrke, teknik, koordination, koncentration og samarbejdsevne inden for flere forskellige udendørsdiscipliner/konkurrencer med diverse overvejelser af fx strategisk karakter - så spring på Adventure Race. Vi slutter den hårde træning af med deltagelse i Farmers Race 2021 - 7 km OCR løb med +25 forhindringer. Det er hårdt, det er udfordrende, og det er sjovt!

Badminton
Badminton på Sædding Efterskole er for alle, der elsker at spille badminton. Du behøver ikke være den nye Viktor Axelsen, men du skal have lysten til at udfordre dig selv og dine badmintonevner. Du vil blive udfordret teknisk og taktisk, forbedre din hurtighed og kondition og generelt komme omkring alle spillets facetter.

Der vil blive arbejdet med nogle forskellige tekniske øvelser som f.eks. benarbejde og slagtræning i form af lege, teknisk træning, småspil og kampe.

Når du har badminton på Sædding Efterskole, skal du øve dig i at spille single, double og mix-double. Vi har valgt at dele træningen op i 2 niveauer, for at kunne tilpasse træningen, så den lige passer til dig.

Badminton begynder.
Er for dig, der gerne vil blive bedre til at spille badminton. Vi arbejder med de klassiske slag i badminton. Du skal vælge begynder, hvis du ikke har gået til badminton før

Badminton øvede
Du skal vælge badminton for øvede, hvis du har gået til badmintontræning i en klub eller bare har spillet meget badminton før. Vi kommer til at arbejde med at forbedre dit spil. Vi vil deltage i forskellige turneringer i løbet af skoleåret.

CrossFit
På balkonen i vores hal har du mulighed for at lave CrossFit! Vælg faget og oplev, hvor sjovt og hårdt det er! CrossFit er udfordrende, krævende og effektivt og på mange måder den ultimative træningsform. Det er en kombination af styrke-, konditions- og smidighedstræning, som giver dig en slank, atletisk og stærk krop.

I valgfaget CrossFit kombinerer vi bevægelser fra forskellige sportsgrene som vægtløftning, løb og gymnastik. Vi arbejder ud fra disse 10 træningskriterier: Udholdenhed, styrke, power, balance, smidighed, koordination, speed, stamina, agility og præcision.

CrossFit varierer træningsøvelser og metoder utroligt meget, og det bliver derfor aldrig kedeligt. Du får trænet hele kroppen igennem, og du opnår en god generel fitness. CrossFit er både til dig, som er sporty og stærk, og til dig som er i dårlig form, fordi du kan tilpasse øvelserne til dit eget niveau.

Discgolf
Discgolf er en sport, der kan findes i flere og flere parker i landet - og også på Sædding Efterskole. Selve spillet minder om golf, bare hvor bolden og køllen er skiftet ud med en speciel frisbee.

Vi skal lære at kaste forskellige typer af kast med forskellige typer af discs. Og så skal vi selvfølgelig spille en masse discgolf på skolens egen bane og på nogle af de andre baner i området.

eSport
Her tager vi gaming alvorligt, fordi det er sjovt - og for at få et godt fællesskab omkring gaming. Vi skal træne LOL og CS:GO med fokus på strategi og samarbejde. Vi skal spille mod bl.a. andre efterskolers hold, og vi spiller for at vinde! Vi vil også tage os tid til at tænke os om: Hvad er godt og skidt ved gaming? Hvordan får man mere af det gode og mindre af det dårlige? Medbring dit eget gaming gear!

Faget deles op i 2 halvårsfag, hvor vi det ene halvår har CS:GO og det andet halvår har LOL.

Fitness Girls
Kunne du godt tænke dig at blive stærkere? Men er du ikke vild med at styrketræne med drengene? Så er Fitness Girls noget for dig! I faget arbejder vi med forskellige former for styrketræning. Vi prøver at gøre det på en sjov og inspirerende måde, og så er det kun for piger. Vi veksler mellem at arbejde med puls og styrketræning for at blive stærkere og have det sjovt sammen på samme tid.

Floorball
Sved på panden, blå mærker på skinnebenene og et stort, forpustet smil på læben.
På Sædding spiller vi floorball (nogen kalder det hockey) med rigtigt floorball-udstyr til både markspillere og målmand. Det giver et hurtigt, teknisk og taktisk spil med garanti for sved på panden. Der er tid til leg, træning af grundslag, snak om taktik og selvfølgelig masser af spil. Er du klar? Sæt i gang!

Fodbold Basis
Er du en kommende fodboldstjerne, eller vil du gerne lære at spille fodbold til husbehov og med æren i behold? Dette valgfag er både for begyndere og øvede – der er helt sikkert tid til sjov og leg, og vi lærer en masse grundlæggende øvelser, teknik og taktik. Der bliver masser af spilletid og mulighed for velplacerede spark samt hæder og ære til stævner.

Fodbold Basis er en forudsætning for at vælge faget Fodbold Ekstra.

Fodbold Extra
Fodbold Extra er et af vores profilfag - et valgfag som vi prioriterer lidt højere. Læs om Fodbold Extra her

Girls' Sport
Sport for sjov og kun for piger. Her er intet fastlagt program, vi bestemmer helt selv: Aerobic, løb, boldspil, fitness – you name it! Vi skal bare svede og have pulsen op. Og så er der plads til alle piger uanset form.

Håndbold
Håndbold for begyndere og øvede – her er plads til os alle. Vi lærer en masse forskellige øvelser, får skudtræning, indøver diverse spillesituationer og spiller hæsblæsende kampe mod hinanden. Kom glad!

Kunstgræsfodbold
I valgfaget kunstgræsfodbold spiller vi udenfor på vores kunstgræsbane hele året rundt lige meget vejret. Det er et valgfag, som tilbyder endnu mere fodbold til den fodboldelskende elev på Sædding Efterskole.
Faget vil være en god blanding af tekniske øvelser og fodboldspil. Banen har en størrelse på 20x40 m og indbyder derfor til et meget teknisk og hurtigt spil på grund af den hurtige kunstgræsoverflade.

Så hvis du elsker at spille fodbold, og det danske vejr ikke afskrækker dig, så er kunstgræsfodbold lige faget for dig.

Løb
Valgfaget omfatter – foruden masser af løbetræning – undervisning i fysiologi, introduktion til forskelligt løbeudstyr, udarbejdelse af dit personligt tilpassede løbeprogram og deltagelse i konkurrencer. Det er for dig med ambitioner om konkurrenceløb og for dig, der bare har lyst til at motionere.

Marathon
Det er dejligt at løb! Frisk luft! Grønne marker, skov og eng! Fuglesang og et smil på læben... Efter de første 800 m kommer lugten af gylle. Lidt senere får man sidestik og skoene begynder at gnave. Efter 3 km bliver benene tungere af smerte, og det bliver hårdt at trække vejret. Faktisk er det også begyndt at regne lidt...

Når Sæddings marathonhold træner skinner solen ALTID! Men det lugter ind imellem lidt af gylle. Løbetræning på Sædding giver motion og godt humør. Det er sjovest at løbe sammen. 

Vi starter træningen med 4 km, og med en god indsats er du i maj klar til at løbe marathon i København. 42195 meter. Vi sørger for transport, overnatning og forplejning.
Du klarer startgebyr og de 42 km.

Ridning:
Kan du lide at være sammen med heste, så glæd dig til vores nye valgfag Ridning.
Der er ingen krav til, hvad du skal kunne på en hest, det lærer du hen ad vejen. Vi vil arbejde med hestene fra jorden, hvor du vil lære hesten og dig selv bedre at kende. Vi vil lave miljøtræning, lege, lave horsemanship og lære at strigle med hjerte.

Vi skal også op på hesteryggen, og her vil der være mulighed for dressur, spring og balanceøvelser i det tempo, du har lyst til. Der vil også være praktiske opgaver som at vande hestene, en smule udmugning, fejning, rengøring og pudsning af hestens udstyr.

Der vil være en egenbetaling på 60 kr. per gang. Holdet ligger om eftermiddagen én gang om ugen. Der er ridning fra skolestart til efterårsferien og igen i skoleårets sidste kvartal -  fra påske til mundtlige prøver. I alt ca. 15 gange.

Du skal selv sørge for udstyr, dog kan ridehjelm lånes. Hvis du ikke har rideudstyr, må du gerne ride i jeans og sneakers, men det skal være tøj, der gerne må blive beskidt. Hvis du skal springe, skal du bruge ridevest.

Vi kører ud til en privat stald og modtager undervisning. Læs om og se billeder af hestene i stalden her.

Har du selv hest med, vil der også kunne laves aftale om opstaldning.

Ski Extra
Elsker du at stå på ski, eller har lyst til at lære mere om det – så læs om vores Ski Extra valgfag her.

Sport & Motion
Er du ikke til en bestemt form for sport? Eller vil du bare gerne prøve lidt af det hele og måske komme i bedre form? I Sport og Motion bruger vi en del tid på de klassiske sportsgrene, men vi vil også dyrke nye og muligvis endnu helt ukendte sportsdiscipliner ;-)

Springgymnastik
Er du til fart og udfordringer sammen med andre, er springgymnastik sikkert noget for dig. Er du nybegynder eller lidt mere øvet i spring - der er plads til alle niveauer i vores undervisning. Vi lægger vægt på, at det skal være en god oplevelse for alle, som vælger spring. I valgfaget spring kommer vi omkring grundspringene foruden mere krævende spring. 

Vi har lånt aktivitetshuset i Astrup (en by tæt på os), hvor de blandt andet har springgrav og airtrack. En uddannet instruktør varetager undervisningen.

Ultimate
Holdsport, når det er sjovest! Ultimate er et fremragende holdspil uden direkte kontakt med modspillerne, og det spilles med en frisbee. Det lyder nemt? Vi træner den særlige teknik og taktik, der skal til for at score point og vinde. Og spiller for at have det sjovt!

Volley Basis
Lær at spille det ultimativt smukkeste boldspil! Der er ingen direkte kontakt med modspillerne, det er megasjovt, og dette valgfag er både for begyndere og øvede. Du kommer til at lære alle grundslagene, teknik, serv, blokadespil og smash. Og træne dem både herhjemme og til stævner.
Volley Basis er en forudsætning for at vælge faget Volley Ekstra.

Volley Extra
Volley Extra er et af vores profilfag - et valgfag som vi prioriterer lidt højere. Læs om Volley Extra her

Se også de andre kategorier af valgfag:

Musik

Kunst & Håndværk

Sprog & Teori

Natur og Teknologi

Profilfag

Efterskole er mere end undervisning, det er også fællesskab i fritiden og overraskende oplevelser i løbet af året!

 

Juleafslutning
17dec
Vi holder en festlig juleafslutning med elever, forældre og søskende fredag d. 1…
0043
Hygge, et fedt fællesskab og venner for livet!Dina Skou Gravsen '11/'12