Spring over navigation
Bliv elev Adgang til Viggo

Opdag de kreative valgfag
på Sædding Efterskole

Sommetider kan man godt have brug for at lave noget helt andet, fx at skabe noget – eller bare gøre noget – med hænderne. Vores rummelige kreative faciliteter og forskellige valgfag giver dig netop den mulighed.

Efterskoleelev maler landskabsbillede i kreativ på Sædding Efterskole
Efterskoleelev maler i kreativ på Sædding Efterskole
Flotte elevproducerede keramikting i værkstedet på Sædding Efterskole

På Sædding har vi en hel bygning til kunst-og håndværksfag! Der er mange muligheder for at være kreativ og praktisk anlagt på Sædding, og du har altid fri adgang til at udfolde din kreativitet – selv i din fritid.

Så uanset om du er til tynde, fine synåle, glas, strikkepinde eller keramik, har vi det perfekte valgfag til dig: 

Efterskoleelev arbejder med ler og keramik på Sædding Efterskole

Keramik

Her kan du slå kreativiteten løs i ler. Gennem forskellige teknikker såsom drejning, pladeteknik og modellering, får du mulighed for at skabe unikke skåle, krus, lysestager, skulpturer, you name it – kun fantasien sætter grænser.

Efter det er blevet trimmet og tørret, skal det glaseres og brændes – og så bliver det spændende at se, hvordan produktet, hvor du har sat dine personlige udtryk, ser ud, når det kommer ud af ovnen.

En pige er ved at vaske hendes glas efter at det er blevet brændt i glasovnen i valgfaget glaskunst på Sædding Efterskole

Glaskunst

Glas er et superspændende materiale, som kan bruges til andet end ruder. Kom og skab helt unikke og smukke fade, billeder, lysestager, pyntefigurer og meget andet af glas.

Du lærer at skære i glas, og du lærer at bruge forskellige teknikker og materialer til at skabe præcis den effekt, du ønsker.

Elever strikker på Sædding Efterskole

Strikkeklubben

Uanset om du har strikket eller hæklet før, er dette faget for dig, hvis du har mod på at kaste dig ud i en verden af garn.
Vi tager udgangspunkt i, hvad du kan, og hvad du har lyst til at strikke/hækle, så du kan både være begynder eller øvet.


Vi lærer forskellige teknikker i takt med, at vi bliver bedre til at styre strikkepindene og opskrifterne – og så snakker og hygger vi selvfølgelig samtidig med, at vi er kreative. 

Der kan komme egenbetaling for garn, hvis man strikker/hækler meget.

Efterskoleelev maler i kreativ på Sædding Efterskole

Kreativ

Her får du chancen for at udfolde din kreativitet! Du har faktisk frihed til selv at vælge, hvad du vil kaste dig over: maleri, tegning, syning (alt fra puder til tøj), fremstilling af smykker eller noget helt andet – mulighederne er næsten uendelige!

Smykkefremstilling

Kan du lide smykker og synes, det er sjovt selv at designe og lave smykker i perler og cernit er dette lige noget for dig. Her kan du lave øreringe, armbånd, halskæder og måske andre ting, hvis du har en god ide.

Dsc 0045

Kunst og Design

Lad kreativiteten blomstre

Kan du slet ikke få nok kreative timer - så vælg linjefaget "Kunst og Design" 

Kunst & Design