Spring over navigation
Bliv elev Adgang til Viggo

Efterskole med valgfag
indenfor Motor og håndværk

Få motoren til køre, lad fingrene blive beskidte, skab noget imponerende af træ og få en dybere forståelse for teorien bag.

Oplev vores valgfag inden for motor og håndværk!

Efterskoleelever står ved markræs bil på en mudret mark

Sommetider kan man godt have brug at rode med noget, fx at skabe noget – eller bare gøre noget – med hænderne.

På Sædding har vi en hel bygning til håndværksfag! Vi er særlig glade for vores motorværksted samt metal- og træsløjd.

Der er mange muligheder for at være praktisk anlagt på Sædding. Så uanset om du er til knallerter, motorsave eller høvlebænk, så finder du det rigtige valgfag her:

Efterskoleelev roder med motor i værkstedet på Sædding Efterskole

Motorlære

Til motorlære kan du lære at skrue, svejse, reparere, lodde og vedligeholde alverdens ting og sager. Det skal bare helst have en motor! Vi har nogle lækre og nyistandsatte lokaler, og næsten alt det værktøj du kan ønske dig. I timerne har vi ‘hands-on’, så du skal regne med at blive smurt ind i olie, men indimellem gennemgår vi også noget teori, så vi får en god forståelse for forbrændingsmotorens vidunderlige verden.

Du er meget velkommen til at tage dit eget projekt med, men ellers har skolen en god samling af ATV’er, Buggy’er, havetraktorer og biler, hvor der næsten altid er noget at lave på.

Vi tager gerne ud af huset et par gange om året bl.a. til et traktortrækstævne, og så selvfølgelig til DM i havetraktortræk for efterskoler.

Efterskoleelever ser i motoren på en markræs bil

Markræs

Benzin i blodet? Så er det valgfaget markræs du skal have. Skolen har 3 markræsbiler og en stor mark beliggende bagved skolen. Her skal vi give den gas og lære, hvordan man kører bil. Alle kan være med, og gennem lidt træning og vejledning fra en lærer, kan alle få lært at køre bil.

Bilerne skal naturligvis vedligeholdes og gøres klar, så sikkerheden er i orden, det bruger vi også noget tid på i faget.

Laser-cutter træ

Crafting og programmering er i højsædet i det her valgfag. Skolen har en topmoderne lasercutter samt en 3d-printer, der svarer til mange af dem, der bliver brugt i industrien. I valgfaget skal vi lære maskinerne at kende og deres forskellige programmerings- og tegneprogrammer.

Vi skal producere ting og sager, og mulighederne er næsten uendelige - det er kun fantasien, der sætter grænser.

Vi kommer til at lave fællesprojekter, men der bliver også mulighed for, at du kan komme med dine egne ideer og designs.

En ting er i hvert fald sikkert, julegaven til mor er sikret!

Efterskoleelev arbejder i sløjd

Håndværk og byggeri

Tag et kig på vores spændende linjefag: Håndværk og Byggeri!

Her udfolder vi træets potentiale, saver og pudser det til og skaber noget helt enestående.

Håndværk og byggeri