Valgfag: Musik - Sædding Efterskole
Musik kristen efterskole.jpg

Musik skal der til

Du behøver ikke være semiprofessionel til at spille og synge for at opleve musikkens magi. Musik fylder meget på Sædding – vi synger og spiller ved enhver given lejlighed!

Men kan du ikke få nok? Og synes du, at det ville være praktisk og underholdende lige at kunne sætte sig til klaveret og angive tonen eller slæbe sin guitar med på weekend? Fedt at kunne synge, synge for eller måske komponere og forfatte en sang til lejligheden? Så skulle du kigge nærmere på de her valgfag:

Band - for øvede
Kan du holde tonen eller føle rytmen? I Band kommer du vidt omkring, for vi fylder dig med både lovsang, rock, pop, gospel og jazz. Her er humøret og (støj-)niveauet højt!

Du bliver udfordret på musikinstrumenter, sang, noder og rytmer; vi jammer, stomper, laver samspil og spiller i band(s). Der er brug for forsangere, korsangere, bassister, trommeslagere, trompetister og violinister, eller hvad du nu spiller på. Og som ‘musiker’ er det selvfølgelig oplagt at være med til at levere underholdning eller akkompagnement til lovsangsaftener og forskellige andre arrangementer.

Band er for øvede musikere og sangere, og der kan forekomme optagelsesprøve.

Begynderband
Du har sunget eller spillet tidligere, men har måske glemt hvor fedt det var. Du kunne måske tænke dig at lære et nyt instrument og prøve det af i sammenspil med andre. I begynderband er det ikke et krav at kunne spille et instrument. Vi er alle nye og begyndere på vores instrument, men vi får det til at svinge sammen!

Begynderguitar
Her kan du lære at spille akustisk guitar eller elguitar helt – eller næsten helt – fra bunden. Det er holdundervisning, og du skal øve dig mellem lektionerne.

Brugsklaver
Her har du muligheden for at lære det grundlæggende inden for klaverspil: noder, akkorder og melodi.
Det er holdundervisning, og du skal øve dig mellem lektionerne.

Girlband
Girlband er, som navnet indikerer, kun for piger. Faget er for dig, som elsker at spille musik, og som har lyst til at udforske nye veje og instrumenter.
Vi skal spille nogle af de største sange lige fra Spice Girls til Beyoncé. Vi bliver rystet godt sammen som band og skal optræde til forskellige arrangementer på skolen. Vi slutter af med at indspille de bedste sange i vores studie.

Ind i musikken
Ind i musikken er et af vores profilfag - et valgfag som vi prioriterer lidt højere. Læs om 'Ind i musikken' her

Kor
Kan du lide at synge, og nyder du at få stemmen til at svinge i fællesskab med andre? Så er kor noget for dig. Vi synger flerstemmigt i forskellige genrer, men mest rytmisk/gospel-korsange. Du behøver ikke at kunne læse noder eller have optrådt i X-Factor for at deltage. Du skal bare have lyst til at bruge din stemme. Koret er åbent for både piger og drenge og synger primært ved arrangementer på skolen.

Lovsangsband
"Lovpris Herren, for Herren er god, lovsyng hans navn, for det er herligt!”Sl. 135,3
Kan du spille på et instrument, og/eller kan du lide at prise Gud med din stemme, er lovsangsband lige faget for dig!
Du vil blive en del af skolens faste lovsangsband, som kommer til at spille til større og mindre lovsangsarrangementer på skolen. Vi vil gå i dybden med lovsangsledelse og lovsang som musikalsk genre. Vi vil bruge tid på at finde ud af, hvad en god lovsangsaften kræver, og vil stå for 2 større lovsangsaftner på skolen. Derudover vil der være nogle arrangementer i nærmiljøet.

Hvis du vil være en del af lovsangsbandet, skal du kunne spille et instrument eller synge, og der vil være en mindre optagelsesprøve til faget.

Sangskrivning
Går du hele tiden og nynner nye melodier og tekststykker? Som sangskriver får du redskaberne til at komponere ny musik. Vi skriver forskellige musikstykker – både i fællesskab og individuelt. Til sidst indspiller vi de bedste numre og optræder med dem til en café-aften på skolen.

 

Se også de andre kategorier af valgfag:

Sport

Kunst & Håndværk

Sprog & Teori

Natur og Teknologi

Profilfag

Efterskole er mere end undervisning, det er også fællesskab i fritiden og overraskende oplevelser hele året!

 

 

Julefest
19dec
Vi holder en festlig juleafslutning med elever, forældre og søskende. Alle ele…
0064 (1)
At gå på Sædding efterskole er noget af det bedste, der er sket for migBente Fredensborg '14/'15