Valgfag: Musik - Sædding Efterskole
Musik Sædding Efterskole.jpg

Musik skal der til

Du behøver ikke være semiprofessionel til at spille og synge for at opleve musikkens magi. Musik fylder meget på Sædding – vi synger og spiller ved enhver given lejlighed!

Men kan du ikke få nok? Og synes du, at det ville være praktisk og underholdende lige at kunne sætte sig til klaveret og angive tonen eller slæbe sin guitar med på weekend? Fedt at kunne synge, synge for eller måske komponere og forfatte en sang til lejligheden? Så skulle du kigge nærmere på de her valgfag:

Tjek også profilfaget Musik og Band

Begynderband
Du kan allerede synge og/eller spille et instrument, men du har måske ikke så meget erfaring med at spille sammen med andre. Det får du her, og vi kommer omkring flere forskellige genrer.

Begynderguitar
Her kan du lære at spille akustisk guitar eller elguitar helt – eller næsten helt – fra bunden. Det er holdundervisning, og du skal øve dig mellem lektionerne.

Brugsklaver
Her har du muligheden for at lære det grundlæggende inden for klaverspil: noder, akkorder og melodi.
Det er holdundervisning, og du skal øve dig mellem lektionerne.

Ind i musikken
Ind i musikken er faget for dig, der bare elsker musik, og som gerne vil lære en masse om musik og musikkens væsen.
Du har lyst til at lytte til, tale om og spille forskellige genrer, stilarter og sange – alt muligt lige fra klassisk musik til moderne rockmusik. Du vil gerne lære om noder og om sammensætning af akkorder. Det er ikke givet, at du selv spiller et instrument. Men her kommer du til at snuse til forskellige instrumenter, når vi laver rotationssammenspil, der får taget til at løfte sig! Alt imens vi hele tiden kommer tættere på, hvad musik er; hvad musikkens væsen består af.

Kor
Kan du lide at synge, og nyder du at få stemmen til at svinge i fællesskab med andre? Så er kor noget for dig. Vi synger flerstemmigt i forskellige genrer, men mest rytmisk/gospel-korsange. Du behøver ikke at kunne læse noder eller have optrådt i X-Factor for at deltage. Du skal bare have lyst til at bruge din stemme. Koret er åbent for både piger og drenge og synger primært ved arrangementer på skolen.

Lillekor
Lillekor er ligesom Kor, bare mindre ... og det er for dig, der er god til at synge. Og måske har lidt kendskab til noder? Stilen er rytmisk, og koret arbejder indimellem selvstændigt med at indstudere nye sange. Lillekor synger både ved arrangementer på skolen, i missionshuse, kirker og lignende.

Lovsang
"Lovpris Herren, for Herren er god, lovsyng hans navn, for det er herligt!”Sl. 135,3
Kan du spille på et instrument, og/eller kan du lide at prise Gud med din stemme, er lovsangsband lige faget for dig!
Faget minder om Begynderband og Musik og Band. Forskellen er, at vi på forhånd har bestemt, hvilken genre vi spiller - nemlig lovsang.
I lovsangsband øver vi flere numre, så vi kan løfte lovsangen ved arrangementer for os selv og til arrangementer sammen med andre. Vi arbejder også med lovsangsafteners muligheder og forslag til indhold.

Sangskrivning
Går du hele tiden og nynner nye melodier og tekststykker? Som sangskriver får du redskaberne til at komponere ny musik. Vi skriver forskellige musikstykker – både i fællesskab og individuelt. Til sidst indspiller vi de bedste numre og optræder med dem til en café-aften på skolen.

Stomp
Ser du en kost som det ultimative musikinstrument  – snarere end et redskab til at feje med? Og hører du et beat, hver gang håndboldspillerne dribler med bolden? Det er helt normalt, og stilarten hedder Stomp! Sammen skaber vi en fest med de hedeste rytmer ved hjælp af tønder, aviser, glas og hvad vi nu lige har ved hånden :-)

Vi har et helt nyt musiklokale, der med alverdens musikinstrumenter indbyder til at skabe musik af næsten enhver art! 

Se også de andre kategorier af valgfag:

Sport

Kunst & Håndværk

Sprog & Teori

Natur og Teknologi

Profilfag

 

Efterskole er mere end undervisning, det er også fællesskab i fritiden og overraskende oplevelser i weekenderne!

 

 

WestSide Praise 2018
20feb
Elsker du at lovsynge Gud, så kom til en fed lovsangsaften samme med mange andre…
0082
Alle passer ind på Sædding! Vi får god mad og har et fedt fælleskab. Vi har også de bedste lærere, man kan få! Den bedste beslutning jeg har taget var at tage på Sædding!Jóhanna Johannesen '14/'15