Spring over navigation
Bliv elev Adgang til Viggo
Tre efterskoleelever står en aften med armene rundt om hinanden i spisesalen på Sædding Efterskole. De smiler

En typisk aften

Sikke noget sludder... der er ikke noget der hedder "en typisk aften" når man går på efterskole...

I udgangspunktet er det vagtlæreren, der sammen med eleverne bestemmer, hvad der skal ske. Men alligevel er der nogle generelle tendenser for en aften.

  • kl. 18.00: Aftensmad
  • kl. 19.30-20.30: Lektie- og stilletid. (mandag og torsdag)
    • Du skal være på værelset og lave lektier. Der er også mulighed for at sidde med andre fra klassen og lave gruppearbejde eller projekt
  • kl. 22.00: vi går på gangene
  • kl. 22.15: vi går på værelset og gør klar til at gå i seng. 

I de tidsrum hvor der ikke sker noget, er det for det meste op til dig selv at planlægge tiden. 

Du kan hygge dig med de andre elever i dagligstuen, tage et spil pool, være i musiklokalet og spille sammen med dine venner, ordne din knallert i motorlære, være kreativ med veninderne, gå en tur, dyrke sport i hallen (der bliver tit arrangeret sport i hallen fx volley, fodbold, håndbold eller lign. hvor alle er velkomne til at deltage.)...eller alle de andre ting du kan lave og sætte gang i, når du er sammen med mange andre teenagere. 

Tirsdag aften er der Lektie- og stilletid kl. 18.30-20.30. Der skal som regel efterfølgende laves en aflevering i et bestemt fag, og vi synes, det fungerer rigtig godt, da der er ro på skolen, mulighed for lektiehjælp samt tid til fordybelse.   

Onsdag aften er der ingen Lektie- og stilletid, da der har været tid til det om dagen.
Nogle onsdage er der mulighed for bibelstudie, hvor du kan mødes med nogle andre og tale om kristendommen, bede sammen mm. Bibelstudie er frivilligt. 

Fredag er begyndelsen på weekenden, og derfor er der altid et helt alternativt program fredag aften.

Der er også mange andre ting, som kan fylde aftenens program. Hvis vi skulle nævne dem alle, ville vi aldrig blive færdige!