Spring over navigation
Bliv elev Adgang til Viggo
9.kl-sædding-efterskole

9. klasse

Et helt almindeligt 9. klasses skoleår, hvor vi dykker ned i mange spændende faglige områder – med helt ualmindelige rammer for samvær, nærvær, undervisning og udvikling.

I løbet af 9. klasse bliver du rustet – fagligt, socialt og personligt – til at tage en ungdomsuddannelse. Den kan du springe på direkte, eller du kan tage 10. klasse først.

Obligatorisk fagpakke

Der er nogle ting, som er obligatoriske, når du går i 9. klasse hos os. Det er:

Eksamensfagene: dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk, tysk, samfundsfag, geografi, historie og biologi

Projektopgaven: udarbejdelse af en tværfaglig projektopgave

Øvrige fag: kristendom, fællestimer, linjefag og valgfag

Erhvervspraktik

Skoleåret afsluttes med Folkeskolens Afgangsprøve (FP9), dog ikke i faget kristendomskundskab.

I 9. klasse er der 32 lektioner med fastlagte skolefag om ugen, resten af skemaet sammensætter du selv med profilfag og valgfag. Du kan have op til 44 lektioner i alt på en uge.

Undervisningen

På Sædding Efterskole bliver du inddraget, udfordret og opfordret til at tænke selvstændigt, kreativt og (konstruktivt) kritisk.

Vi arbejder både ude og inde, med hovedet og med hænderne, i bøger og på netbaserede platforme, og vi benytter forskellige metoder afstemt efter formålet. Undervisningen er målrettet, men varieret, og du kommer ikke til at kede dig.

Bonus

Ved at tage 9. klasse på efterskole får du både faglig, social og personlig udvikling, der modner og ruster dig til din fremtid og dit videre uddannelsesforløb. Du lærer at tage ansvar for din egen læring og dit eget liv.

Elever fra Sædding Efterskole er ude at sejle på en flod med. En vietnamesisk kvinde ror.

Viden & Verden

Viden er guld

Vil du gerne være skarp på viden? Så skal du vælge Sædding Efterskole. For her er lærerne med stort engagement, solide faglige kompetencer og stærke personligheder. Og de formår at formidle deres oplevelse af det store i hvert deres fag. Så du bliver begejstret!

Sidste nye it-geil, undervisning på professionnelle touchskærme og udlandsrejser. Det kan de fleste efterskoler, og det kan vi selvfølgelig også. Men vi kan mere end det.

En række spændende linjefag og valgfag inden for det boglige, kreative, musiske og sportslige venter dig også, så du får indblik i flere forskellige faglige områder, og vi inddrager gerne hele verden i undervisningen.

Læs om linjefaget World Wide
To efterskoleelever står smilende i en hal og giver tegn på sejr med fingrene

Frihed & Fællesskab

Venner for livet

På Sædding Efterskole vil du knytte stærke venskabsbånd i mange forskellige sammenhænge – på kryds og tværs af social baggrund, nationalitet, køn samt faglige og personlige interesser. Hver eneste elev har sin egen plads at udfylde: Ingen kan undværes, alle kan være med. Fællesskabet blandt elever og lærere er forpligtende, og det går begge veje. Det er krævende, det er udviklende, og det er befriende.

Selvom vi har en hverdag, der skal passes, er ikke to dage ens. Gangene på skolen summer af liv, og aktiviteterne efter endt undervisning står i kø – du kan bruge alle skolens faciliteter og værksteder. Sammen med dine nye kammerater kan du starte et band, bygge en trailer, hækle et tæppe, tilrettelægge en sportsevent, flade ud med et spil FIFA eller tage et slag kort – hvad du nu har lyst til! 

Læs mere om hverdagens muligheder
Sædding Efterskole Profil Sport Og Sundhed

Sport & Sundhed

Sund livsstil

En sund livsstil handler om at drage omsorg for både krop og sjæl.

Du behøver ikke at være toptrænet eller forsage søde sager og fast food helt. Men du skal vide, at på Sædding Efterskole lever vi sundt og er vilde med sport.

Vi er en 100% røgfri skole; vi spiser en sund, varieret og nærende kost, og alle elever deltager tre gange om ugen i morgenløb. Der er masser af sjælepleje i de daglige andagter, pilgrimsvandring og ikke mindst under den årlige retræte. En stor del af vores nøje udvalgte linjefag og valgfag ligger inden for de sportslige, kreative og musiske områder, så her er alle muligheder for at opnå eller opretholde en sund livsstil.

Sportsvalgfag – tjek dem her