Sædding Efterskoles profil - Sædding Efterskole

Efterskole med en stærk profil

Sædding Efterskole ligger i smukke omgivelser på landet mellem Skjern og Videbæk. Det er en kristen efterskole med plads til 80 elever – i 8. klasse (samlæst med 9. klasse), 9. klasse, 10. Erhverv og 10. Gym.

Nøgleordene er høj faglighed, tætte og forpligtende fællesskaber samt en sund livsstil i en dagligdag, der er præget af begejstring for det liv, som Gud har givet os.

Interesseret? Kontakt os her allerede i dag!

DSC_0351.jpeg

Et nært og givende læringsmiljø skaber trygge rammer for, at du kan lade dig begejstre og begejstre andre i undervisning og fritid

Viden & Verden

Kina.jpg

Viden er guld

Vil du gerne være skarp på viden? Så skal du vælge Sædding Efterskole. For her er lærerne med stort engagement, solide faglige kompetencer og stærke personligheder. Og de formår at formidle deres begejstring for hver deres fag. Så du bliver begejstret!

Sidste nye it-geil, undervisning på smartboards og udlandsrejser. Det kan de fleste efterskoler, og det kan vi selvfølgelig også. Men vi kan mere end det.

En række spændende profilfag og valgfag inden for det boglige, kreative, musiske og sportslige venter dig også, så du får indblik i flere forskellige faglige områder, og vi inddrager gerne hele verden i undervisningen.

Frihed & Fællesskab

SIDE 2 MIDT.jpeg

Venner for livet

På Sædding Efterskole vil du knytte stærke venskabsbånd i mange forskellige sammenhænge – på kryds og tværs af social baggrund, nationalitet, køn samt faglige og personlige interesser. Hver eneste elev har sin egen plads at udfylde: Ingen kan undværes, alle kan være med. Fællesskabet blandt elever og lærere er forpligtende, og det går begge veje. Det er krævende, det er udviklende, og det er befriende.

Selvom vi har en hverdag, der skal passes, er ikke to dage ens. Gangene på skolen summer af liv, og aktiviteterne efter endt undervisning står i kø – du kan bruge alle skolens faciliteter og værksteder. Sammen med dine nye kammerater kan du starte et band, bygge en trailer, hækle et tæppe, tilrettelægge en sportsevent, flade ud med et spil FIFA eller tage et slag kort – hvad du nu har lyst til! 

Sport og Sundhed

DSC_0737.jpeg

Sund livsstil

En sund livsstil handler om at drage omsorg for både krop og sjæl.

Du behøver ikke at være toptrænet eller forsage søde sager og fast food helt. Men du skal vide, at på Sædding Efterskole lever vi sundt og er vilde med sport.

Vi er en 100% røgfri skole; vi spiser en sund, varieret og nærende kost, og alle elever deltager tre gange om ugen i morgenløb. Der er masser af sjælepleje i de daglige andagter, pilgrimsvandring og ikke mindst under den årlige retræte. En stor del af vores nøje udvalgte profilfag og valgfag ligger inden for de sportslige, kreative og musiske områder, så her er alle muligheder for at opnå eller opretholde en sund livsstil.

Et ophold på efterskole er støttet af staten.
Støtten er afhængig af husstandsindkomsten. Beregn egenbetalingen HER

Hvis du skal på den særlige udlandstur med 
World Wide-linjen til New York, USA
koster det 6.800 kr. ekstra
> Se mere om World Wide tur

Hvem er vi ?

En stærk bestyrelse og forstander står i spidsen for knap 20 engagerede medarbejdere (herunder 10 lærere), og alle er vi så begejstrede – for livet i almindelighed, for livet som kristen, for vores fag og for unge mennesker – at vi har overskud til at dele ud af vores begejstring. Hver dag. Og så brænder vi for efterskolelivet i særdeleshed.

 

Her er et overskueligt, hyggeligt miljø med centralt beliggende idrætshal, dagligstue og lærerværelse. Eleverne bor sammen på tomandsværelser med eget toilet og bad på henholdsvis pigefløj og drengefløj. I weekenderne overnatter lærerne i turnusordning i vagtværelset på skolen, og på hverdagsaftener overtager forstanderen ansvaret fra forstanderboligen.

Sædding Efterskole er velholdt, og vi råder over et areal på hele 4,6 ha med både moderne og klassiske faciliteter. Ud over de to værelsesfløje, tv-stue, dagligstue og poolbord, tekøkkener, lærerværelse, kontorer og mødelokaler, vagtværelse, vaskeri og studierum m.m., har vi en idrætshal med fitness-afdeling og bordtennis, et topmoderne og veludstyret biologi- og fysisklokale, musiklokale, flere kreative værksteder, træ- og metalværksteder samt fem lyse klasseværelser med højt til loftet, smartboards og rigtig god plads. Udendørsarealerne tæller en crossbane, beachvolley, boldbane og en stor, skøn have med lækroge og flere terrasser.

Elevernes trivsel er ikke til diskussion, og i vores tilgang til eleverne er vi anerkendende, reflekterende og løsningsorienterede. Vi har blik for den enkelte elev og forståelse for den livsbagage, de udfordringer og muligheder, han eller hun har med. Ud over samtaler med faglærere og studievejleder tilbyder vi hver enkelt elev fem samtaler med kontaktlæreren i den tildelte kontaktgruppe – samtaler, der i høj grad er trivselsrelaterede. Elevernes trivsel overlader vi ikke til tilfældighederne.

 

Vi tror på Gud og på Bibelens lære om Jesus Kristus som verdens frelser. Det vil vi gerne fortælle om, fordi vi tror, det er et vigtigt fundament i livet