Spring over navigation
Bliv elev Adgang til Viggo

Vi er meget glade for, at vi ofte har færøske, grønlandske eller andre udenlandske elever på Sædding Efterskole.

Det betyder også, at vi har nogle gode erfaringer at trække på og ved noget om, hvad der er vigtigt for elever, der er langt væk hjemmefra. Vi prioriterer, at der er en voksen, som er klar til at lytte og hjælpe med praktiske ting, som f.eks.:

Flytte kommune

Alle udenlandske elever skal flytte kommune til Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi hjælper med besøget på Borgerservice i Skjern. Optagelsen i kommunen betyder også, at eleven får dansk personnummer, hvis ikke man har det i forvejen.

Økonomi

Alle færøske og grønlandske elever får statsstøtte ligesom de øvrige elever, men vi kan først lave beregningen, når eleven har dansk CPR-nummer. Derfor vil nogle af jer først få en betalingsopgørelse sidst i august. Se hvad det koster HER

Andre udenlandske elever modtager også statsstøtte, hvis eleven er dansk statsborger eller hvis den ene eller begge af forældrene er dansk statsborger. 

Kontakt os, hvis I er i tvivl om, hvorvidt I kan modtage statstøtte til et efterskoleophold, så hjælper vi jer gerne med at finde ud af det.

Rejsetilskud til færinger

Alle færøske elever kan søge støtte til en retur flyrejse til Danmark. Støtten kan først søges, når du har gennemført mindst halvdelen af skoleåret – altså efter den 1. januar.

Støtten udgør p.t. 1.500 kr. Støtteskema fås hos Studni, Hoyviksvegur 72, 100 Thorshavn Tlf. 306565.

Det Grønlandske Hus

Grønlandske elever kan søge hjælp og informationer om et efterskoleophold hos Det Grønlandske Hus. 

Praktiske ting: 

  • Transport til Billund. Vi vil gerne hjælpe med transport mellem Sædding Efterskole og Billund lufthavn.
  • Cykel. Det er nødvendigt med en velfungerende cykel på skolen. Vi vil gerne være behjælpelige med at skaffe en ny eller brugt cykel under opholdet hernede.
  • Rejseplanlægning. Der er en voksen fra skolen fast tilknyttet til at hjælpe med at planlægge rejser i ferierne eller hjem til vennerne i forlænget weekend.
  • Ferier. Skolen er lukket i efterårsferien (uge 42) og juleferien.
  • Forlængede weekender. I de forlængede weekender forlader alle elever normalt skolen. Vi vil opfordre elever udlandet til at udnytte de forlængede weekender til at få besøgt venner og familie i Danmark, og til at tage med efterskolekammerater hjem. Det er en oplagt mulighed for at få et større personligt kendskab til Danmark. Hvis der er elever, der ønsker, at skolen skal arrangere overnatning og bespisning i en forlænget weekend, skal der gives besked til skolens kontor senest 14 dage før.

Undervisningen

Undervisningen foregår på dansk på et højt niveau, men hvor der er plads til den enkelte. Vi er opmærksomme og hjælper dig på vej. Dit danske bliver pudset af, både gennem dansk som andetsprog og gennem snakken med vennerne. Så kom med ud og se verden - både på ture i Danmark, på skitur og på fælles udlandstur eller World Wide-tur til Beijing eller USA. Og oplev en kristen efterskole med plads til forskellighed.

Vi glæder os til at møde dig i et tæt fællesskab, hvor der er plads til at være dig!