Maden på Sædding
På Sædding Efterskole ønsker vi at give eleverne sund, varieret og velsmagende mad. Til tider vil vi også gerne udfordre deres smagsløg.
De officielle kostråd er i mente, når vi laver kostplaner.
Vi har fokus på at præsentere maden, så eleverne ved, hvad det er, de putter i munden.
Vi anvender gerne årstidens frugt og grønt, og så vidt det er muligt køber vi danske varer. Der er løbende fokus på madspild, og vi genanvender inden for rimelige smage og holdbarhed.
Vi bestræber os på at lave en ugentlig vegetardag, en dag hvor vi hylder grøntsager og prøver bælgfrugter og lign. Ikke fordi vi ikke vil spise kød, men fordi vores krop og vores land har godt af, at vi varierer vores kost.
Vi bager vort eget brød og kage – brødet er groft, og der er kage to aftener i ugen plus i weekends. Der er altid frugt og gulerødder til rådighed.
I tilfælde af, at du har allergi eller andet vi lægeligt skal tage hensyn til, så tag en snak med os – vi har en del erfaring.
Vi tager gerne religiøse og vegetariske hensyn, men vi vil gerne udfordre veganere på, at det er bedre at spise lidt alsidigt end at spise kosttilskud.
Vi ønsker at have et godt og hyggeligt forhold til vores elever. De er med til at lave maden, når de har køkkentjans.
Venligst køkkenet på Sædding.