Natur & Teknologi - Sædding Efterskole
IMG_0168.jpg

Natur & Teknologi

Kategorien dækker alt muligt, der har med naturen og med alskens teknik at gøre. Hvad enten du er et udemenneske med hang til naturoplevelser, eller du godt kan lide at rode med computere, ledninger og loddekolber, så er det her, du skal finde valgfag:

Elektronik
Har du interesse for robotter, printplader og programmering? I valgfaget Elektronik undersøger vi, hvordan computere, telefoner og andre elektroniske apparater er opbygget. Vi laver vores egne printplader og lodder komponenter på; vi bygger robotter og lærer at programmere dem i programmeringssproget C.

Fiskeri
I søer, vandløb og åer kaster vi snøren ud og fanger frisk fisk til frokosten ;-) Alle kan være med her – du bliver en habil lystfisker med kendskab til brugen og fremstillingen af forskelligt grej. Du lærer at sætte korrekt madding på krogen, bruge hjulet, hale fisken i land, rense og tilberede den.

I skoven
Vil du med i skoven og fælde, save, kløve, så og plante træer? Afprøve nye værktøjer og mindre maskiner, fremstille dit eget værktøj – måske være med til at bygge et shelter eller en svævebane?  Her er plads til sveddryppende mandfolk i hårdt arbejde med økser, spader og motorsave; skovbrugssnak og varm kakao.

It
Valgfaget It er for dig, der gerne vil lære at programmere din egen hjemmeside: Vi arbejder med forskellige freeware-programmer og hardware, konfigurerer wifi-forbindelser og programmerer vores egne hjemmesider.

Lyd- og lysteknik
Hvis du tænder på knapper og kabler, så bør du måske være en del af skolens tekniske crew! Vi har nemlig altid brug for gode lys- og lydfolk, der kan holde styr på teknikken og sætte vores talere, sangere, musikere og skuespillere i et godt lys ;-) Her lærer du alt om skolens digitale lysanlæg og programmering af effekter; du lærer at skabe det bedste lydbillede med skolens mixerpulte, mikrofoner og højttalere, og du bliver i stand til at hjælpe vores bands med indspilning af musik i optagestudiet.

Science og Tech
Er du vild med fysik? Og synes du, at vandraketter, 3D-print og mythbusters er noget af det sejeste? I Science & Tech undersøger vi fysikken bag blandt andet slangebøsser, vandraketter og heliumsballoner – og afprøver teorierne med de sjoveste forsøg. Og så skal vi lære designe 3D-modeller, som vi kan printe på skolens egen 3D-printer.

Udeliv
Fisketure, mad over bål, orienteringsløb og leg i naturen? I Udeliv er du selv med til at bestemme, hvilke oplevelser, vi skal have i naturen omkring os :-)

YouTube Content Creation
YouTube er fyldt med både underholdning og viden. Masser af unge bruger mere tid på at se YouTube end på at se tv. De mest populære youtubere er superstjerner, som kan leve af deres YouTube-kanal. I valgfaget her skal vi udforske, hvordan man laver sin egen YouTube-kanal, og hvordan man skaber godt indhold til kanalen. Du lærer at planlægge, filme, redigere og udgive YouTube-klip. Sammen skal vi få Sæddings egen YouTube-kanal til at blomstre!

Se også de andre kategorier af valgfag:

Musik

Sport

Kunst & Håndværk

Sprog & Teori

Profilfag

 

Efterskole er mere end undervisning, det er også fællesskab i fritiden og overraskende oplevelser i weekenderne!

 

Velkomstreception
23feb
Vi afholder Velkomstreception for Mads Kofoed-Hessellund, som begyndte som forst…
Victoria Mouridsen.jpg
Du lærer dig selv at kende, og du får de bedste venner i verdenVictoria Mouridsen '16/'17