Valgfag: Håndværk - Sædding Efterskole
img_6441

Kunst & Håndværk

Oplev glæden ved at skabe

Sommetider kan man godt have brug for at lave noget helt andet, fx at skabe noget – eller bare gøre noget – med hænderne. På Sædding har vi en hel bygning til kunst-og håndværksfag! Vi er særlig glade for vores motorværksted, metal- og træsløjd og glasværksted. Men der er mange muligheder for at være kreativ og praktisk anlagt på Sædding. Så uanset om du er til tynde, fine synåle, motorsave, scenekunst eller høvlebænk, så kan du finde det rigtige valgfag her:

Håndværk og byggeri
Kan du lide at lave noget med dine hænder? Har du lyst til i fællesskab med andre at bygge et brag af et legehus?
I byggeri og håndværk vil vi de første måneder lære, hvordan man bygger som en rigtig håndværker – her er ingen søm og skruer, men rent håndværk!

Vi skal i løbet af året have færdiggjort et projekt, det kan f.eks. være et kæmpe legehus, et shelter i store planker, eller noget helt tredje. Inden skoleårets afslutning vil vi forsøge at sælge vores projekt, og så holder vi en fest for overskuddet.

I skoleåret 2019/2020 har vi besluttet at bygge legehuse.

Digitalfoto
Knipser du også løs? Men kunne du egentligt godt tænke dig at lære mere om at tage rigtig gode billeder?
I Digitalfoto arbejder vi med et tema eller teknik hver gang. Fx det gode portrætbillede, sportsbillede, lys eller lign. Du får  tips og råd til fotograferingen og bagefter efterbehandler vi billederne i computerprogrammer, printer dem ud og sørger selvfølgelig for at kåre det bedste foto.
Desuden kan der komme opgaver med at tage billeder til skolens hjemmeside og andre sociale medier, hvis du har lyst. Medbring dit eget kamera – det behøver ikke være et spejlrefleks-kamera!

Drama
Dramaholdet er for dig, der elsker at lægge hele din krop og sjæl i at fortælle gode historier på scenen – det betyder ikke noget, om du er til klassisk teater, komedier eller moderne stand-up, for vi arbejder med grundpillerne inden for skuespil: mimik, kropssprog, tonefald og øjenkontakt. Kom og vær dig selv på nye måder :-)

Glaskunst
Glas er et superspændende materiale, som kan bruges til andet end ruder. Kom og skab helt unikke og smukke fade, billeder, lysestager, pyntefigurer og meget andet af glas. Du lærer at skære i glas, og du lærer at bruge forskellige teknikker og materialer til at skabe præcis den effekt, du ønsker.

Kunst og Design
Kunst og Design er et af vores profilfag - et valgfag som vi prioriterer lidt højere. Læs om Kunst og Design her

Kok-amok
Find forklædet frem og lær at lave anderledes hverdagsmad, som rent faktisk kan spises – og det endda med velbehag ... Du lærer om hygiejne, kost og ernæring, og du får lov til at stege, koge og bage. Og så kan du selv lave dejlig hverdagsmad til dig selv og din familie, når du kommer hjem.

Kreativ
Uha, her får du lov til at slippe kreativiteten løs! Du er faktisk fri til selv at bestemme, hvad du gerne vil lave: male, tegne, sy (alt muligt: puder, tøj?), fremstille smykker eller noget helt andet – mulighederne er næsten uendelige!

Motorlære
På motorværkstedet kan du skrue, svejse, reparere og quick-fikse alverdens ting. Vi skiller simpelthen tingene ad, studerer indmaden og skruer dem sammen igen, udfører småreparationer på al muligt, renoverer knallerter og cykler. Du får kendskab til relevant værktøj og til at arbejde med metal, og det er ‘hands-on’, så du skal nok regne med at blive smurt delvist ind i olie ...

Skills/Handyman
Skills er valgfaget for den lille handyman! Det er valgfaget for dig, der elsker at bruge værktøj og forskellige maskiner i praksis. Du vil få forskellige praktiske og håndværksmæssige udfordringer og lære nye færdigheder. Vi får besøg af professionelle håndværkere, som vil give os tips og tricks til at blive en rigtig god handyman. Sammen på holdet vælger vi nogle konkrete projekter, som vi skal planlægge og føre ud i livet. Det kunne fx være shelterbygning, renovering af havetraktor, lave fodbold- eller håndboldmål, lægge fliser eller støbe i beton.

I januar skal vi besøge DM i Skills, som er danmarksmesterskaberne for unge fra erhvervsuddannelserne.

Se også de andre kategorier af valgfag:

Musik

Sport

Sprog & Teori

Natur og Teknologi

Profilfag

Efterskole er mere end undervisning, det er også fællesskab i fritiden og overraskende oplevelser hele året!