Elever fra Færøerne og Grønland - Sædding Efterskole
39846821_245534732961635_3731896984710152192_n.jpg

Velkommen til Danmark

Vi er meget glade for, at vi ofte har færøske og/eller grønlandske elever på Sædding Efterskole.

Det betyder også, at vi har nogle gode erfaringer at trække på og ved noget om, hvad der er vigtigt for elever, der er langt væk hjemmefra. Vi prioriterer, at der er en voksen, som er klar til at lytte og hjælpe med praktiske ting, som f.eks.:

  • Flytte kommune. Alle færøske og grønlandske elever skal flytte kommune til Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi hjælper med besøget på Borgerservice i Skjern. Optagelsen i kommunen betyder også, at eleven får dansk personnummer, hvis ikke man har det i forvejen.
  • Økonomi. Alle færøske og grønlandske elever får statsstøtte ligesom de øvrige elever, men vi kan først lave beregningen, når eleven har dansk CPR-nummer. Derfor vil nogle af jer først få en betalingsopgørelse sidst i august. Se hvad det koster HER
  • Rejsetilskud til færinger. Alle færøske elever kan søge om støtte til en retur-flyrejse til Danmark. Støtten kan først søges, når mindst halvdelen af skoleåret er gennemført. Læs mere om ordningen HER. Støtteskema fås hos Studni, Hoyviksvegur 72, 100 Thorshavn, tlf. 30566
  • Transport til Billund. Vi vil gerne hjælpe med transport mellem Sædding Efterskole og Billund lufthavn.
  • Cykel. Det er nødvendigt med en velfungerende cykel på skolen. Vi vil gerne være behjælpelige med at skaffe en ny eller brugt cykel under opholdet hernede.
  • Rejseplanlægning. Der er en voksen fra skolen fast tilknyttet til at hjælpe med at planlægge rejser i ferierne eller hjem til vennerne i forlænget weekend.
  • Ferier. Skolen er lukket i efterårsferien (uge 42) og juleferien.
  • Forlængede weekender. I de forlængede weekender forlader alle elever normalt skolen. Vi vil opfordre elever fra Færøerne og Grønland til at udnytte de forlængede weekender til at få besøgt venner og familie i Danmark, og til at tage med efterskolekammerater hjem. Det er en oplagt mulighed for at få et større personligt kendskab til Danmark. Hvis der er elever, der ønsker, at skolen skal arrangere overnatning og bespisning i en forlænget weekend, skal der gives besked til skolens kontor senest 14 dage før.

 

Undervisningen foregår på dansk på et højt niveau, men hvor der er plads til den enkelte. Vi er opmærksomme og hjælper dig på vej. Dit danske bliver pudset af, både gennem dansk som andetsprog og gennem snakken med vennerne. Så kom med ud og se verden - både på ture i Danmark, på skitur og på fælles udlandstur eller World Wide-tur til Beijing. Og oplev en kristen efterskole med plads til forskellighed.

Vi glæder os til at møde dig i et tæt fællesskab, hvor der er plads til at være dig!

Gratis weekend
06okt
Der er fyldt op på Gratis weekend, men vil du gerne se skolen, kan du altid book…
0046
Jeg har aldrig haft så gode, sjove og "fede" lærere, som jeg har nu!Louise Stensbjerg '11/'12