Kostpolitik - Sædding Efterskole
mad

Kostpolitik

Uden mad og drikke, duer helten ikke!

Målsætning for kost og ernæring:

  • Sikre en konstant energi hos eleverne ved at servere 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider om dagen.
  • Vise eleverne værdien af veltilberedt mad.
  • Skabe hygge og fællesskab omkring måltiderne.

 

For at opnå vores målsætning:

  • Tilbereder vi sund, varieret og smagfuld mad.
  • Præsenteres maden på en indbydende måde. Vi fortæller til middags- og aftensmåltidet, hvad vi serverer.
  • Viser vi, at vi sætter pris på maden ved at spise op.
  • Spiser vi med kniv og gaffel.
  • Bruger vi årstidens frugt og grøntsager hver dag.
  • Tilbereder vi maden med friske råvarer.
  • Bager vi alt brødet selv.
  • Begrænser vi anvendelsen af hvidt mel og erstatter det med groft mel.
  • Undgår vi gerne halv- og helfabrikata.
  • Begrænser vi sukkerforbruget.
  • Inddrager vi eleverne i tilberedningen af maden i hverdagen.
  • Tilbyder vi et valgfag med madlavning og undervisning i kost og ernæring.
  • Pynter vi spisesalen med levende lys og blomsterdekorationer.
  • Har vi tilbud om frisk fri frugt og grønt hver dag. 

 

Vi evaluerer vores målsætning:

  • Om veltilberedt mad ved at opsamle kommentarer fra elever.
  • Om sund mad ved at vurdere elevernes trivsel.
  • Om varieret mad en gang om året i skolens medarbejderråd.
  • Om at vise eleverne værdien af veltilberedt og varieret mad ved at lægge mærke til, om de spiser af det.