Ridning - Sædding Efterskole
IMG_4126.jpg

Ridning

Kan du lide at være sammen med heste, så glæd dig til valgfaget Ridning.

Der er ingen krav til, hvad du skal kunne på en hest, det lærer du hen ad vejen. Vi vil arbejde med hestene fra jorden, hvor du vil lære hesten og dig selv bedre at kende. Vi vil lave miljøtræning, lege, lave horsemanship og lære at strigle med hjerte.

Vi skal også op på hesteryggen, og her vil der være mulighed for dressur, spring og balanceøvelser i det tempo, du har lyst til. Der vil også være praktiske opgaver som at vande hestene, en smule udmugning, fejning, rengøring og pudsning af hestens udstyr.

Der vil være en egenbetaling på 60 kr. per gang. Holdet ligger om eftermiddagen én gang om ugen. Der er ridning fra skolestart til efterårsferien og igen i skoleårets sidste kvartal -  fra påske til mundtlige prøver. I alt ca. 15 gange.

Du skal selv sørge for udstyr, dog kan ridehjelm lånes. Hvis du ikke har rideudstyr, må du gerne ride i jeans og sneakers, men det skal være tøj, der gerne må blive beskidt. Hvis du skal springe over bomme, skal du bruge ridevest.

Sørg for at egen familieforsikring dækker evt. skader.

Vi kører ud til en privat stald - Stald Ottilie og modtager undervisning. Har du selv hest med, vil der også kunne laves aftale om opstaldning.

Der er følgende heste:

Albert er en rød islænder på 14 år. Han er en lidt stædig, men skøn hest, som man kan lære meget af. Han kan springe højt og synes, det er sjovt. 
Silver er en dygtig og glad grå blandings pony. Han kan det hele og kan rides af nybegyndere.
Lucca er en hest på 155 cm. Han kan gå rigtig smukt og er dygtig til dressur. Han er rolig og god, som dagen er lang.
Lippa er vores islænder føl. Hun er staldens Darling og er den mildeste lille føllebasse, man kan drømme om. Hun elsker at blive striglet, men er ikke gammel nok til at blive redet på endnu.

Se også vores andre kategorier af valgfag:

Musik

Sport

Kunst & Håndværk

Sprog & Teori

Natur og Teknologi

Profilfag

Efterskole er mere end undervisning, det er også fællesskab i fritiden og overraskende oplevelser hele året!