Valgfag: Musik - Sædding Efterskole
Musik på kristen efterskole.jpg

Musik skal der til

Og kan du ikke få nok?

Du behøver ikke være semiprofessionel til at spille og synge for at opleve musikkens magi. Musik fylder meget på Sædding – vi synger og spiller ved enhver given lejlighed!

Men kan du ikke få nok? Og synes du, at det ville være praktisk og underholdende lige at kunne sætte sig til klaveret og angive tonen eller slæbe sin guitar med på weekend? Fedt at kunne synge, synge for eller måske komponere og forfatte en sang til lejligheden? Så skulle du kigge nærmere på de her valgfag:

Begynderband
Du kan allerede synge og/eller spille et instrument, men du har måske ikke så meget erfaring med at spille sammen med andre. Det får du her, og vi kommer omkring flere forskellige genrer.

Begynderguitar
Her kan du lære at spille akustisk guitar eller elguitar helt – eller næsten helt – fra bunden. Det er holdundervisning, og du skal øve dig mellem lektionerne.

Brugsklaver
Her har du muligheden for at lære det grundlæggende inden for klaverspil: noder, akkorder og melodi.
Det er holdundervisning, og du skal øve dig mellem lektionerne.

Kor
Kan du lide at synge, og nyder du at få stemmen til at svinge i fællesskab med andre? Så er kor noget for dig. Vi synger flerstemmigt i forskellige genrer, men mest rytmisk/gospel-korsange. Du behøver ikke at kunne læse noder eller have optrådt i X-Factor for at deltage. Du skal bare have lyst til at bruge din stemme. Koret er åbent for både piger og drenge og synger primært ved arrangementer på skolen.

Lillekor
Lillekor er ligesom Kor, bare mindre ... og det er for dig, der er god til at synge. Og måske har lidt kendskab til noder? Stilen er rytmisk, og koret arbejder indimellem selvstændigt med at indstudere nye sange. Lillekor synger både ved arrangementer på skolen, i missionshuse, kirker og lignende.

Sangskriver
Går du hele tiden og nynner nye melodier og tekststykker? Som sangskriver får du redskaberne til at komponere ny musik. Vi skriver forskellige musikstykker – både i fællesskab og individuelt. Til sidst indspiller vi de bedste numre og optræder med dem til en café-aften på skolen.

Stomp
Ser du en kost som det ultimative musikinstrument  – snarere end et redskab til at feje med? Og hører du et beat, hver gang håndboldspillerne dribler med bolden? Det er helt normalt, og stilarten hedder Stomp! Sammen skaber vi en fest med de hedeste rytmer ved hjælp af tønder, aviser, glas og hvad vi nu lige har ved hånden :-)